18 stycznia 2015

Tylko kawa świeżo zmielona

Aromat, który podnosi na nogi lub wręcz przeciwnie, uświetnia chwilę relaksu? To możliwe! Przyjdź do Fastcoffe w Tychach i przekonaj się, że jedyne czego potrzebujesz, aby twój dzień stał się lepszy, to filiżanka świeżo zaparzonej kawy.

Liczy się smak

O kawie i jej właściwościach kręcono filmy, pisano prace naukowe i dyskutowano w każdej możliwej konfiguracji. Nic dziwnego – odpowiednio zaparzone ziarna potrafią przenieść w inne miejsce na Ziemi, i to nawet w przypadku wyjątkowo kiepskiego humoru. Aby jednak tak się stało, niezbędny jest zarówno właściwy sposób przyrządzenia, jak i wysokiej jakości mieszanka. Masz ochotę na odrobinę orzechowego aromatu, a może pragniesz zakosztować delikatnego posmaku owoców cytrusowych? Nic prostszego! O walorach kawy decyduje nie syrop smakowy, a gatunek oraz jej pochodzenie, co w połączeniu z właściwą obróbką gwarantuje właśnie te niezapomniane doznania smakowe. Kolejnym istotnym punktem jest samo mielenie. Ziarenko kawy to skomplikowany mechanizm, wewnątrz którego kryje się cały przekrój aromatów – i aby zachować go na dłużej, należy zmielić kawę bezpośrednio przed samym podaniem.

Najlepiej w Fastcoffe

Ktoś kiedyś powiedział, że dobra kawa to taka, którą przyrządza się z szacunkiem. W Fastcoffe wzięliśmy sobie tę radę mocno do serca – u nas każde ziarenko może liczyć nie tylko na wyjątkowe traktowanie, ale i świeże zmielenie, dzięki któremu stopniowo uwalnia się to, co kochamy w nim najbardziej. Zadziorny aromat kawy doskonale uzupełnią nasze domowe ciasta lub naturalne lody z Pracowni Gramy, gdzie codziennie stawia się na nową kombinację smaków. Jesteś tradycyjnym kawoszem i lubisz skupić się tylko na mocnym aromacie? Bez obaw! O wyjątkowość naszej kawy dbamy na każdym etapie jej powstawania, od doboru najwyższej jakości mieszanki, po odpowiednie metody parzenia – a wszystko po to, abyś przeżył nad parującym kubkiem prawdziwą chwilkę zapomnienia.

News

Facebook